Document Actions
logo museo napolibeniculturali
immagine
Antikitet i vonë
Kliko këtu për të zmadhuar imazhin

Një shfaqje të re në arkitekturën e antikitetit të vonë përbëjnë monumentet e kultit të krishterë, bazilikat. Ndërtimi i tyre është i lidhur me futjen e krishtërimit si fe zyrtare nga perandori Kostantin në shek. IV e.r.

Arti i periudhës së antikitetit të vonë përfaqësohet kryesisht nga mozaiku. Mozaiku u mbështet në traditën e motiveve gjeometrike, por gjatë periudhës së shek. V-VI e.r. futen gjerësisht motivet kishtare edhe në bazilikat fshatare, si në Mesaplik. Arti popullor përfaqësohet kryesisht nga relievet e varreve. Ato dallohen nga përgjithësimi i formave dhe stilizimi i veshjeve.

Informacion i mëtejshëm
Bibliografia:


Renditja:
« Dhjetor 2017 »
Di Mo Ma En Fr Sh
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri