Document Actions
logo museo napolibeniculturali
immagine
Neoliti i Vonë
Kliko këtu për të zmadhuar imazhin

Karakterizohet nga ndryshime të mëdha në jetën ekonomike dhe shoqërore. Është epoka e zhvillimit të bujqësisë dhe blegtorisë , si forma të rëndësishme të prodhimit. Neolitit i takon zbulimi i qeramikës, tjerrjes dhe endjes, si dhe përsosja e veglave të punës prej guri dhe kocke. Neoliti përfshin periudhën nga 6000-3000 vjet p.e.r.

Informacion i mëtejshëm
Bibliografia:


Renditja:
« Prill 2017 »
Di Mo Ma En Fr Sh
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri