Document Actions
logo museo napolibeniculturali
immagine
Epoka e Hekurit
Kliko këtu për të zmadhuar imazhin

I takon fundit të mijëvjeçarit të dytë dhe fillimit të mijëvjeçarit të parë p.e.s. Trualli historik i ilirëve përfshinte tërë pjesën perëndimore të Ballkanit.

Epoka e hekurit në vendin tonë lidhet me tre faza zhvillimi:

  • faza e parë, fillimi i shek. XI p.e.r. - fundi I shek. IX p.e.r.
  • faza e dytë, shek. VIII-VII p.e.r.
  • faza e tretë, shek. VI-V p.e.r.
Informacion i mëtejshëm
Bibliografia:


Renditja:
« Dhjetor 2017 »
Di Mo Ma En Fr Sh
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri