Document Actions
logo museo napolibeniculturali
immagine
Periudha Klasike
Kliko këtu për të zmadhuar imazhin

      Gjatë kësaj periudhe, zhvillimi i jetës qytetare ose urbanizimi është një dukuri me karakter ekonomiko-shoqëror. Thelbi i saj është vendosja e ekonomisë antike të tregut, që materializohet me krijimin e qyteteve si qendra prodhimi dhe shkëmbimi. Kjo është e lidhur me krijimin e pronës private dhe shkëputjen e zejtarisë nga bujqësia. Krijimi i qyteteve shihet kryesisht në aspektin urbanistik dhe arkitektonik, me  një sipërfaqe të gjerë dhe të planifikuar banimi, që dallohet nga ajo e fshatit, me godina me arkitekturë të zhvilluar dhe për një organizim të përparuar politik dhe shoqëror.

Informacion i mëtejshëm
Bibliografia:


Renditja:
« Dhjetor 2017 »
Di Mo Ma En Fr Sh
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri